Visit our COLOP US Website: www.colop.com/us

COLOP Nederland

COLOP in Nederland

Nadat COLOP in 1980 werd opgericht door de heer Karl Skopek, begon de productie van een nieuwe lijn zelfinktende stempels in 1981 op een productielocatie in de buurt van Wells. De nieuwkomer in de stempelindustrie werd al snel beschouwd als een stimulering voor de branche. Actieve vertegenwoordigers van het eerste uur werden gevonden in verschillende landen, die voor een voortdurende opwaartse trend in hun markt hebben gezorgd.
Een aanzienlijke uitbreiding van de productielocatie werd snel noodzakelijk. Dit werd gerealiseerd in 1984 met de verhuizing naar Wels , waar een omzet van ca . €800.000,– werd bereikt in een productieomgeving van 5.000 m².

Vanuit deze locatie werden uitstekende groeicijfers behaald, mede door de lancering van een nieuwe productlijn. Ook de vruchten van de lange termijn marketing politiek konden geplukt worden, dit zorgde voor een grote omzetstijging in de diverse exportmarkten. Het wereldwijde distributienetwerk werd versterkt door verschillende eigen COLOP distributie kanalen en aanwezigheid in de belangrijkste markten, zoals Duitsland ( 1986 ) , Frankrijk ( 1991) , de Slowaakse Republiek ( 1992 ) Tsjechië ( 1993 ) , Roemenië ( 2000 ) en Spanje (2013).

Verder werden er verschillende bedrijven gekocht teneinde de strategische doelen van COLOP te bereiken en haar positie in specifieke markten verder te versterken. Zo is in 2006 het Zweedse bedrijf Unigraphics samen met haar dochteronderneming door COLOP, alsmede het Britse bedrijf Mark C. Brown. In 2009 werd COLOP eigendom van het Britse bedrijf Mark C. Brown dat werd opgenomen in het beroemde Britse bedrijf William Jones Clifton ( WJC Ltd ) dit om COLOP’s positie in de UK te versterken. In 2013 werd de bedrijfsnaam veranderd van Mark C. Brown Ltd in COLOP UK Ltd. Het Hongaarse bedrijf R + C werd in 2012 overgenomen. Al tientallen jaren is dit bedrijf een succesvolle distributie partner voor de Hongaarse stempelmarkt en heeft aldaar een uitstekende positie verworven.

COLOP is duidelijk toegewijd aan zijn Oostenrijkse / Europese productievestigingen. Voornamelijk door de autonome groei in de afgelopen jaren, moest de productiecapaciteit aanzienlijk worden verhoogd. In 2012 werd een grote uitbreiding van de productielocatie in Borovany, Tsjechië met succes afgerond. Momenteel wordt op het hoofdkantoor in Wels , Oostenrijk een grote nieuwe productiehal gebouwd, dat naar verwachting in september 2013 klaar zal zijn. Plannen voor nog verdere uitbreidingen zijn reeds aanwezig. Tegenwoordig is COLOP een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van moderne stempel apparaten met meer dan 120 export afzetkanalen en een exportgraad van meer dan 98 %.